Katarakt bağışı yaparak ihtiyaç sahiplerinin sevdiklerini görmelerine vesile olabilirsiniz. Bir katarakt ameliyatı bedeli 3500 TL’dir.
KATARAKT BAĞIŞI
Görmemiz Gereken Gerçekler
Katarakt, göz merceğinin veya onu çevreleyen şeffaf zarın ışığın geçişini engelleyecek şekilde bulanıklaşmasıdır. Tedavi edilmediğinde körlüğe neden olabilen katarakt bulanık, bulutlu veya çift görme, ışığa karşı hassasiyet ve geceleri görmede zorluk belirtileri ile karakterizedir. Tedavi edilmezse belli bir süre sonra körlüğe sebep olur.
Dünya Genelinde Katarakt
Yeryüzünde 2 milyardan fazla insan görme bozukluğu yaşıyor. Dünyada 94 milyondan fazla insan katarakt ile mücadele ediyor ve körlük vakalarının %51’i katarakta bağlı olarak gelişiyor. İlerlediği takdirde körlüğe neden olan katarakt hastalığı aslında 15 dakikalık bir ameliyat ile tedavi edilebiliyor.
Katarakt Hastaları İçin Biz Ne Yapıyoruz?
Dernek olarak sağlık kampı çalışmalarına 2024 yılında ilk olarak Bangladeşte gerçekleşen yüzyılın felaketi olarak görülen sel felaketinde zarar gören halk için kurduk. 2025 yılı itibari ile Nijerya’da kurduğumuz sağlık kampı ile katarakt ameliyetlarına başladık. Farklı zamanlarda farklı Ülkelerde sağlık kamplarımız devam edecek.
Siz Nasıl Katarakt Bağışı Yapabilirsiniz?
Bağışlarınızla görme yetisini kaybetme riskiyle karşı karşıya olan katarakt hastalarının bir ameliyat bedelini karşılayabilir, yeniden sevdiklerini görmesine vesile olabilirsiniz.
*Bölgeden bölgeye değişebilmekle birlikte ortalama bir katarakt ameliyatı bedeli 3.500 TL’dir.
Havale/EFT Yoluyla Bağış için;
Alıcı adı tüm bankalar için “ULUSLARARASI GENÇLİK VE İNSANİ YARDIM DERNEĞİ“ dir. Açıklama kısmına Ad-Soyad, telefon numarası ve “Katarakt” yazmanız gerekmektedir.
İSTERSENİZ ON-LİNE BAĞIŞ SAYFAMIZI KULLANABİLİRSİNİZ
Katarakt hastalığı sıcak iklim, zorlu coğrafi şartlar ve yetersiz beslenmeden kaynaklı olarak ortaya çıkan bir göz hastalığıdır. Afrika ülkelerinde sık görülmektedir.
Gözün arka kısmında bulunan göz merceğinin saydamlığını yitirmesi ile oluşan hastalık, ihtiyaç sahiplerinin günlük işlerini yapmasına dahi engel olmaktadır. Katarakt hastalığı tedavi edilmediği takdirde körlüğe sebebiyet vermektedir.
Cevap burayAfrika ülkelerindeki coğrafi ve iklim şartlarının kötü olması, bölge halkının yeterli gıdaya ulaşamaması, sağlık hizmetlerine erişimin kısıtlı olması sebebiyle katarakt hastalığı çok yaygın şekilde görülmektedir.a gelecek.
Katarakt çalışmalarının yapıldığı bölgelerde hasta sayısı gelen bağış miktarına göre belirleniyor. Ayrılan bütçenin denk geldiği sayı miktarınca katarakt hastası tedavi ediliyor. Hastanın belirlenmesi, ameliyat edilmesi ve iyileşme süreci ülkelere göre değişebiliyor. Bazı ülkelerde yasal prosedürlerin uzun olması bu süreyi 6 – 8 aya kadar çıkarabiliyor.
Sadece 3.500 TL bağışta bulunarak bir kişinin tekrar görmesine vesile olabilirsiniz. Göremeyen gözlere ışık olduğunuz için görme yetisi kazanan insanların mutlulukları tarif edilemez.